Українська телеведуча і журналістка Яніна Соколова веде "Рандеву" на 5 каналі і проекти на платформі Youtube - "Соромно!" і "Вечір з Яніною Соколовою".
Але зараз вона вирішила поділитися фотографією своїх дітей і розповісти історію. На знімку зображений Мирон, якому тоді ще було три роки. Хлопчик тільки почав ходити в садок і запитав у Соколової, чому діти постійно говорять "спасібо".
Читайте Знай в Google News!
"Мої діти Мирон і Микола - діти русифікованої мами. При цьому ми зробили так, що вони виросли в тотально україномовному середовищі. І повірте мені, їхній мамі, яка почала говорити українською в 25, україномовні діти - це економія бюджету на оборонку в майбутньому", — заявила вона.
І потім додала, що діти, мислячі і думаючі українською мовою, ніколи не матимуть сумніву про те, ким вони є і не виростуть Медведчуками і Колісниченками. Вони спочатку, на підкірці мають базові національні цінності, і їх навряд чи зуміє змінити оточення в школі, садку або дворі.
"Це стає незамінною платою в мізках.
Мова-це щит і меч. Це фактор національної безпеки. І путівка в спокійне майбутнє.
Мені сумно, що ми змушені про очевидне говорити в 2020", — поділилася Соколова.
Вона має погані новини, адже частка російської мови на телебаченні становить 47%, а говорять нею 35%. І якщо два роки тому ми мали оптимістичний прогноз щодо розвитку українського, то зараз — ні. Після чого, телеведуча звернулася до російськомовних українців заявила, що це психологічно складно лише протягом перших 21 днів.
"Спробуйте, перейдіть на українську в побуті, з дітьми, в магазині, транспорті, на роботі і ви побачите як зміниться ваш світогляд", — написала журналістка і заявила, що згодом людина буде відчувати дискомфорт при переході на російську мову. Протест є новою енергією, за її словами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова.

Як повідомляв "Знай.ua", Тарас Тополя слідом за Зеленським спробував об'єднати Україну мовою: "Засуджувати"

Знай.ua писав, президент України Зеленський заразився коронавірусом, - ЗМІ.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще