В ефірі програми "Право на владу" у четвер, 13 листопада, виступив народний депутат України від Партії "Слуга народу", а також Експерт з питань реформи медицини і засновник медичної клініки "Борис" Михайло Радуцький. Він заговорив про те, чого зараз боїться вся Україна — введення так званого "протоколу сортування" для хворих коронавірусом.

"Спочатку говорили, що якщо буде 5 тисяч хворих на день, то буде колапс. Потім, що колапс настане після 10 000 хворих. Зараз у нас вже 11 000 хворих, і колапсу немає. На щастя, нашим медикам поки не доводиться вводити протокол сортування", - заявив Радуцький. Він зазначив, що система охорони здоров'я на сьогоднішній день перевантажена, але ще справляється.

"Повний локдаун, повірте, я дуже не хочу, щоб ми навіть говорили про це, але повний локдаун можливий, коли, не дай Бог, запрацює протокол сортування. Протокол сортування-це локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни. Коли лікар повинен буде вибирати, кого рятувати, а кого — ні. Це катастрофа. Це катастрофа для всієї країни", - зазначив Радуцький.

Нагадавши, міністр Степанов заявив про те, що вакцина від коронавірусу може з'явитися вже в березні 2021 року.

Також Знай писав, що за добу (11.11) зафіксували 11 057 нових випадків.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що медики розповіли, де можна заразитися коронавірусом.