Коронавірус шириться планетою з неймовірною швидкістю. Та попри це є країни, де не зафіксовано жодного випадку зараження Covid-19.

Читайте Знай в Google News!

Наприклад, коронавірус не дістався кількох країн-щасливчиків, які знаходяться у південній частині Тихого океану - Тонга, Кірібаті, Самоа, Мікронезія і Тувалу. Про це пише сайт "Херсон типовий".

Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео
Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео

Зазначається, що з початком пандемії в Тонга ще в березні закрили аеропорт і заборонили заходити круїзним лайнерам. Влада також вводила карантин, в результаті чого просіла економіка країни, яка тісно пов'язана з туризмом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Не зафіксовано коронавірус в Антарктиді - на сьогодні це єдиний не заражений досі континент. Про жоден випадок зараження COVID-19 не повідомила й 25-мільйонна Північна Корея. Жодного зараженого нема й в Туркменістані, де у травні було обмежено виїзд з країни і заборонено релігійні заходи. Однак ці дві країни викликають сумніви в експертів.

Водночас країни Європи, які вдруге ввели карантин на всій території, вже фіксують зниження приросту COVID-19. Виходячи з результатів моделювання, проведеного аналітиками KSE, Україна зараз рухається тим же шляхом, що і Румунія, в якій зростання інфікування COVID-19 прискорюється, вважають аналітики.

Лікарі під час пандемії, фото: кадр з відео
Лікарі під час пандемії, фото: кадр з відео

Щодо України, то фахівці бачать один вихід - це не карантин вихідного дня, а національний локдаун в деяких сферах на певний час. Наприклад, Чехія і Бельгія, які ввели повний локдаун на кінець жовтня - початок листопада, вже фіксують зниження приросту заражень. Водночас у Польщі, де національний карантин ввели лише минулого тижня, епідситуація поки погіршується.

Тому експерти радять ввести національні обмеження на певний період часу (1 місяць) з метою зберегти систему лікарень і медичний персонал в працездатному стані до закінчення осінньо-зимової хвилі пандемії.

Коронавірус в США, скріншот: YouTube
Коронавірус в США, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку