На сайті президента з'явилася петиція з вимогою скасувати "карантин вихідного дня", який почне діяти в Україні з 14 листопада і триватиме до кінця місяця.

Читайте Знай в Google News!

Авторка петиції Єгорова Катерина Сергіївна заявила, що введення такого карантину не вплине на динаміку поширення Covid-19, але в той самий час матиме катастрофічні наслідки для економічного і культурного життя суспільства.

Продовження карантину: нові правила, обмеження, фото - Рexels
Продовження карантину: нові правила, обмеження, фото - Рexels

"Введення карантину вихідного дня, у випадку затвердження Урядом, матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття, з наступними наслідками.", - йдеться у тексті петиції.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Серед можливих негативних для економіки країни наслідків автор петиції, зокрема, називає наступні:

  • масове звільнення десятків тисяч працівників;
  • збільшення видатків Державного бюджету України і Державної служби зайнятості;
  • негативний вплив на ринок комерційної нерухомості;
  • зростання ризиків для банківського сектору;
  • критичне зменшення податкових надходжень до бюджетів;

У петиції зазначається, що дані фактори стануть причиною "загострення соціальної кризи, що призведе до масштабного колапсу". Слід зауважити, що на момент публікації новини, петиція зібрала 17487 голосів з 25000 необхідних.

Петиція про скасування карантину вихідного дня, фото: petition.president.gov.ua
Петиція про скасування карантину вихідного дня, фото: petition.president.gov.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховну Раду "замінували": у поліцію поступив анонімний дзвінок. Будівлю Верховної Ради оточила поліція після анонімного повідомлення про мінування.

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку