Відомий український педіатр, телеведучий і блогер Євген Комаровський у своєму Instagram відповів на питання про те, як часто дитина "має право" хворіти. За словами лікаря, проблема частих застуд не в слабкому імунітеті, а в тому, що батьки не завжди працюють над профілактикою хвороб. Одна з передплатниць лікаря розповіла, що її чадо часто підхоплює ГРВІ вдома і в садку. Вона запитала у Комаровського, скільки разів на рік дитина "має право" хворіти.

Читайте Знай в Google News!

"Дитина, яка відвідує дитячий колектив, цілком може хворіти на ГРВІ від 6 до 12 разів на рік, і це зовсім не говорить про те, що у нього слабкий імунітет. Елементарна логіка підказує, що, якщо за рік людина захворіла 12 разів, так це означає, що він 12 разів зумів одужати!",- каже лікар.

ГРВІ, https://bitly.su/NOHJ8Mn
ГРВІ, https://bitly.su/NOHJ8Mn

За його словами, часті хвороби – це не завжди ознака слабкого імунітету, а скоріше ознака того, що батьки не піклуються про профілактику. Про реальні проблеми з імунітетом можуть говорити бактеріальні ускладнення після ГРВІ. "Водночас реальною і найчастішою причиною ускладнень є знову-таки не проблеми з імунітетом, а невміння батьків правильно допомогти дитині під час хвороби", - зазначає Комаровський.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він в черговий раз нагадав батькам, що не існує ліків для "підвищення імунітету". "Це вигадки наївних бабусь і бізнес продавців ліків "для імунітету". Дбаєте про імунітет вашої дитини? Чудово! Вчіться правилам профілактики і домашнього самолікування ГРВІ, оптимізуйте параметри повітря, не змушуйте їсти, не кутайте, багато гуляйте, займайтеся спортом, відірвіться від телевізора/смартфона і проведіть вихідні на природі. Загалом, не намагайтеся виправдати батьківську лінь і незнання елементарних правил догляду за дитиною казками про "слабкий імунітет", - резюмував Євген Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський пояснив, як збивати температуру у дитини з ГРВІ.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський дав просту пораду про виховання самостійності у дитини.