В Нідерландах продовжуються судові процеси щодо збитого над Україною боїнга МН17. На жаль, з усіх людей, яких звинувачують у катастрофі, лише один, Олег Пулатов, погодився брати участь у судовому процесі. На нинішньому підготовчому етапі він і його адвокати активно працюють у залі суду.

Читайте Знай в Google News!

Про справу пише телеграм-ресурс Klymenko Times.

Відомо, що захист Пулатова просить суд розглянути такі три гіпотези:

Боїнг було збито не з ЗРК БУК.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Боїнг було збито з БУКа, який належить українській армії.

Додатково перевірити версію про непричетність Пулатова до атаки на літак.

Катастрофа MH17, скріншот відео
Катастрофа MH17, скріншот відео

Окрім того, захист вимагає допитати велику кількість свідків. До таких зарахували як експертів-криміналістів, так і бойовиків. Було зроблено запит на додатковий необхідний огляд решток літака і елементів ракети, якою було збито боїнг. Прокурори справи, своєю чергою, відзначили, що немає потреби знову отримувати свідчення експертів, а також проводити додаткові експертизи. Загалом тактика захисту дивує прокуратура в деяких моментах, Пулатов і його люди часто маніпулюють питанням війни.

"Встановлення фактів не є функцією захисту, мовляв, ніхто не дасть адвокатам ще кілька років вести власне розслідування. Прокурор також заявив, що "захист не Шерлок Холмс і не ООН. Захист - це голос обвинуваченого Пулатова", — розповідають деталі у Klymenko Times.

Росія вже раніше вийшла з консультаційної групи у справі МН17, в якій присутні Нідерланди і Малайзія. Дії Нідерландів в російському МЗС охарактеризували як "недружні".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що ефект бомби: фільм про трагедію МН17 на Донбасі переплюне "Чорнобиль" від НВО, і ось чому.

Як повідомляв Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"

Також портал Знай.uа писав, у США зробили важливу заяву про зброю для України: "Ми готові".