Серійний вбивця Пітер Саткліфф помер у віці 74 років після позитивного результату тесту на коронавірусу.

Злий рок наздогнав одного з найжорстокіших маніяків саме у п'ятницю, 13-го. Він помер в одній із лікарень Великої Британії.

13 листопада 2020 року серійний вбивця Пітер Саткліфф, також відомий як "Йоркширський різник", помер в університетській лікарні Дарема (місто у північно-східній Англії), куди його перевели з в'язниці суворого режиму після того, як позитивний тест підтвердив у нього Covid-19. Про це повідомляє Іndependent.

Засуджений серійний вбивця відбував довічне ув'язнення за вбивство 13 жінок, скоєні в Йоркширі та на північному заході Англії в період з 1975 по 1980 рік.

серійний вбивця Пітер Саткліфф, також відомий як "Йоркширський різник"
серійний вбивця Пітер Саткліфф, також відомий як "Йоркширський різник"

Вбивця, який народився в Західному Йоркширі, був засуджений в 1981 році, але провів більшу частину свого терміну в лікарні Бродмур в Беркширі через постійні проблеми зі здоров'ям. Він був переведений в HMP Frankland (в'язниця суворого режиму) у 2016 році після того, як група експертів визнала його достатньо стабільним, щоб відбувати термін у в'язниці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

серійний вбивця Пітер Саткліфф, також відомий як "Йоркширський різник"
серійний вбивця Пітер Саткліфф, також відомий як "Йоркширський різник"

Представник тюремної служби підтвердив інформацію про смерть злочинця сьогодні вранці.

"Ув'язнений HMP Frankland Пітер Кунан (уроджений Саткліфф) помер в лікарні 13 листопада, про що був проінформований омбудсмен по тюрмах і пробації".

Офіційного підтвердження причини смерті наразі немає, і коронер розслідує її найближчими днями.

Саткліфф став одним з найвідоміших серійних убивць у Великій Британії. Перше відоме вбивство "Йоркширський різник" скоїв у 1975 році, коли він убив 28-річну Вільму Макканн. Хоча вважається, що він почав нападати на жінок, в першу чергу на секс-працівниць, ще 10 років до цього.

У жовтні 1975 року мати чотирьох дітей з Лідса отримала від Саткліффа удар молотком по голові та 15 ножових поранень.

До того, як в 1981 році Пітера Саткліфф зловили, його злочини потрясли Велику Британію. Поліція була змушена попереджати жінок в Йоркширі та на північному заході Англії про те, що їм не слід виходити ввечері самим на вулицю.

Його відомими 13 жертвами були: Вільма Макканн, Емілі Джексон, Ірен Річардсон, Тіна Аткінсон, Джейн Макдональд, Джин Джордан, Івонн Пірсон, Хелен Ритка, Віра Міллуорд, Джозефін Уїтакер, Барбара Ліч, Маргеріт Воллс і Жаклін Хілл.

Дванадцять з тринадцяти жертв Йоркширського різника померли в лікарні
Дванадцять з тринадцяти жертв Йоркширського різника померли в лікарні

Коли в 1981 році Саткліффу виніс вирок Королівський суд Лідса, суддя сказав:

"Присяжні визнали вас винним за тринадцятьма звинуваченнями у вбивстві, якщо можна так висловитися, вбивства дуже боягузливого характеру. Жертвою кожного була жінка.
Мені важко знайти 108 слів, які, на мою думку, були б адекватними, щоб описати жорстокість і серйозність цих злочинів, і я не збираюся шукати ці слова. Я готовий дозволити каталогу злочинів говорити самому за себе".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у місті Зеленського спіймали серійного маніяка, який прикидався сім'янином

Як повідомляв портал Знай.ua, брат-маніяк полює на родину сестри, все життя в страху

Також Знай.ua писав, Києвом розгулює небезпечний маніяк, полює тільки на молодих дівчат