Коли розпадається сім'я, це викликає не тільки сильні емоційні, а й матеріальні труднощі. Особливо якщо в сім'ї росте дитина, а один з батьків ухиляється від сплати аліментів.

Адвокат Юлія Кулик на сторінці "Безоплатна правова допомога" в Facebook розповіла, що чекає на недобросовісних батьків, які свідомо відмовляються від матеріальної участі в житті своїх дітей.
Так, згідно з повідомленням юриста, неплатників аліментів чекають адміністративна, цивільна або кримінальна відповідальність, а також застосування тимчасових обмежень і накладення штрафів.

Юлія Василівна також дала пояснення терміну "злісне ухилення" від виплати аліментів. Під ним закон розуміє будь-яку діяльність або бездіяльність боржника, спрямовану на невиконання рішення суду. До такої належить приховування доходів, зміна місця проживання або роботи без повідомлення державного виконавця, які призвели до появи заборгованості з оплати таких коштів протягом трьох місяців.

За рішенням суду, до неплатника можуть бути застосовані наступні покарання:

Якщо неплатник притягується до відповідальності повторно, його можуть чекати:

  • громадські роботи на термін від 120 до 240 годин;

  • арешт на 3-6 місяців

  • Обмеження волі на термін 2-3 роки.

Також особі, яка ухиляється від сплати аліментів може бути заборонений виїзд за кордон і\або управління автомобільним транспортом. У своєму пості юрист також навела кілька посилань, куди можна звертатися потерпілому від злісної несплати аліментів.

Нагадавши, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Верховну Раду "замінували": до поліції надійшов анонімний дзвінок

Також " Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино і горілку