Вплив нової вакцини від Covid-19 значно посилиться протягом літа, і вже узимку 2021—2022 життя має прийти в норму, стверджує професор Угур Сахін, співзасновник BioNTech й один із "творців" препарату.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: інтерв'ю Сахін британському каналу BBC One.

Минулого тижня BioNTech та співрозробники Pfizer заявили, що попередній аналіз показав, що їх вакцина може допомогти 90% людей від зараження Covid-19. У випробуваннях препарату взяли участь близько 43 000 людей.

Професор Угур Сахі, скріншот програми BBC One
Професор Угур Сахі, скріншот програми BBC One

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В інтерв'ю шоу "Ендрю Марр" BBC One професор Сахін заявив, що очікує, що подальші дослідження покажуть, що вакцина зменшить передачу інфекції між людьми, а також послаблять симптоми у вакцинованих пацієнтів.

Компанія планує розповсюдити понад 300 мільйонів доз по всьому світу до наступного квітня, що "може дозволити нам лише почати впливати" на поширення інфекції.

Він зазначив, що кращих результатів слід очікувати пізніше, додавши: "Літо нам допоможе, оскільки рівень зараження знизиться влітку, і дуже важливим є те, це те, що ми отримаємо високий рівень вакцинації до осені/зими наступного року".

Професор Сахін сказав, що дуже важливо, щоб усі програми імунізації були завершені до осені 2021 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії.