Банківська карта - річ, яка сьогодні є у кожного. Але чи задавалися ви коли-небудь питанням, Навіщо карті термін дії? Один з читачів Telegram-каналу "Очевидні речі", ось, поцікавився і негайно отримав відповідь.

Так, обмеження пов'язане з тим, що пластикові носії після закінчення певного терміну служби, просто фізично зношуються. Крім того, міняти карту — одна з вимог, обумовлених політикою безпеки. Також змінюються програми для продуктів банку і формат роботи карт. І ці нововведення вимагають нових носіїв, пояснюють адміністратори каналу після консультації з фахівцем.

Банківська карта, фото: Pixabay
Банківська карта, фото: Pixabay

У процесі використання з поверхні карти стираються знаки, чіпи відклеюються, магнітна стрічка виходить з ладу. Карта перестає працювати коректно, вона не читається терміналами і в магазині вам можуть відмовити в розрахунку, якщо відомості про власника на поверхні «пластика» не можна прочитати.

Обмежуючи термін дії, банк просить Вас замінити свою стару карту, пропонуючи оновлений і, нерідко, більш прогресивний платіжний інструмент. Так, наприклад, поступово всі карти з магнітною стрічкою були замінені на карти з чіпами, а ще пізніше — на карти з можливістю безконтактної оплати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Верховну Раду "замінували": до поліції надійшов анонімний дзвінок

Також " Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям