Троє п'яних поліцейських напали на двох ветеранів АТО і жорстоко їх побили.

Інцидент стався опівночі з 15 на 16 листопада у центрі Львова. Про це у Facebook повідомили самі постраждалі - волонтери та ветерани Андрій Мочурад та Віктор Баранник.

Так, за словами Аедрія Мочурада, молодики, які були добряче напідпитку, напали на них вночі без причини, а пізніше у відділку з'ясувалось, що вони були працівниками поліції.

"У понеділок, у Львові, на проспекті Свободи близько опівночі, на мене та мого побратима, також громадського діяча та ветерана російсько-української війни, Віктора Бараника, зі спини напали троє молодиків спортивної тілобудови. Мені та Віктору завдали тілесних ушкоджень середньої важкості - зокрема, зламаний ніс, зламані зуби, численні забої, тощо", - написав у Андрій Мочурад.

Мочурад також розповів, що п'яні поліцейські перегородили їм дорогу, штовхаючись і вигукуючи образи, а під час спроби ветеранів їх обійти повалили на землю Віктора Баранника і почали бити ногами. Коли ж Мочурад спробував відтягнути одного з нападників, то отримав сильного удару в голову. Про це він розповів у коментарі виданню Zmina

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Андрій зазначив, що удари копів були поставлені й треновані.

″У той момент, коли я нагнувся, щоб спробувати його відтягнути, мені завдали в обличчя сильного удару ногою. Як наслідок у мене зараз третина обличчя кольору індиго – можна тіні рекламувати. Удар був настільки потужний, що мене відкинуло на лавку, яка там була збоку, і я не зміг одразу звестися на ноги. Тоді на мене посипалися удари як мінімум двох, а може, й усіх трьох осіб. Коли я вдало закрив голову, що вони не змогли ні ногами, ні руками пробити по голові, один з них рукою почав мене душити, обхопивши шию, а другою рукою тримав мої руки, і другий зробив серію точних ударів по голові, дуже потужних, тобто удари в нього поставлені, він тренований″, – каже активіст.

Затримали нападників патрульні поліцейські, які проходили неподалік інциденту. Потерпілих і нападників відвезли у Галицький районний відділ поліції, де вже стало відомо, що молодики, які побили двох львів'ян, працюють у поліції.

У райвідділку затримані й далі поводилися нахабно, вихваляллись, що хоча вони й п'яні, їх ″відмажуть″, бо вони ″вони самі поліція″.

"Молодики, навіть у відділку вихвалялись що вони не тверезі, та що їх "відмажуть", бо вони самі поліція. Чомусь попри нашу не одноразову вимогу, у нападаючих не взяли кров на аналіз вмісту алкоголю чи наркотиків. У той же час на площі Ринок було з десяток екіпажів поліції, котрі будучи при виконанні, "воювали" з рестораторами та туристами, замість патрулювати", - додав Ветеран АТО.

За словами Андрія Мочурада, у нього зафіксували струс мозку, множинний перелом кісток носа, один вибитий і один пошкоджений зуб, численні гематоми на обличчі та забої суглобів на руках, а у Віктора Баранника – забої м’яких тканин і забій потилиці.

″Маєм підростаючих беркутят? Якщо не притиснемо, то не дивуйтесь хто вас битиме на наступному Майдані чи під судами″, - зазначив Андрій Мочурад.

Потерпілі написали заяву і справу, за інформацією Радіо Свобода, розслідує ДБР.

"Розслідується кримінальне провадження за частиною 2, статті 296(хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, дії, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України. Правопорушення скоєне на проспекті Свободи у Львові 16 листопада. Встановлено, що особи, які можуть бути причетні до вказаного правопорушення, є працівниками підрозділів Нацполіції різних областей України, які перебували поза службою. Проводяться першочергові слідчі дії, зокрема, допитані потерпілі, призначені експертизи, витребувані відеоспостереження», – повідомили в ДБР.

Підозрюваним, згідно зі статтею кримінального провадження, загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві відморозки жорстоко побили ветерана АТО

Як повідомляв портал Знай.ua, невідомий жорстоко побив 60-річного ветерана АТО та його дружину.

Також Знай.ua писав, у Кропивницькому 18 ветеранів АТО провчили нахабного маршрутника