При тяжкому перебігу коронавірусної інфекції вкрай важко спрогнозувати подальший розвиток хвороби. Про це розповів лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

Читайте Знай в Google News!

За словами фахівця, у великої кількості пацієнтів, які знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, стан погіршується раптово і їм стає погано буквально на очах.

"Відносно задовільні показники насичення гемоглобіну артеріальної крові знижуються за хвилину-півхвилини до показників критичних. Швидше за все, це пов'язано з тромбоемболією легеневої артерії дрібних гілок. Сатурація падає до цифр менше 20, 10. Реанімація, в більшості випадків, є неефективною, навіть із застосуванням препаратів гепарину і тромболізису, пацієнти вмирають", - поділився Сергій Дубров.

Коронавірус в Україні, фото: кадр з відео
Коронавірус в Україні, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов розповів, що робити хворим на covid-19 без сімейного лікаря: "Амбулаторія зобов'язана..."

Як повідомляв портал Знай.uа, український уряд виділив 118 мільйонів гривень на розгортання мобільних госпіталів для хворих на коронавірус у Києві, Одесі та Краматорську.

Також портал Знай.uа писав, що Максим Степанов, у якого нещодавно підтвердився тест на covid-19, заявив, що в разі скасування всіх протиепідемічних заходів захворюваність зросте до 30 тисяч хворих на день.