53-річна українка померла на порозі лікарні, бо хвору відмовилися госпіталізувати до реанімації нібито через відсутність місць.

Читайте Знай в Google News!

У Київській області 53-річна Світлана Гончар померла від серцевого нападу на порозі Боярської лікарні, бо її відмовилися госпіталізувати до реанімації нібито через відсутність місць. Про це розповіло ″Громадське″.

У жінки були симптоми інсульту, однак медики не надали вчасно медичну допомогу, а коли рідні привезли жінку в лікарню, хвору відмовилися госпіталізувати.

Родичі померлої розповіли, що кілька днів поспіль викликали швидку, але ніхто не приїжджав, натомість їх відсилали до сімейного лікаря. До нього теж не вдалося потрапити, бо він був то на прийомі, то на викликах.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так минуло ще два дні. У жінки почалися судоми. Попри це, доньці Світлани Гончар вдалося домогтися приїзду швидкої лише після дзвінка на гарячу лінію МОЗ.

Донька померлої Світлана Гончар, скрін з відео
Донька померлої Світлана Гончар, скрін з відео

Проте, в машині, яка приїхала за хворою, не було необхідного обладнання, а лікарі цілу годину намагалися допитатися у диспетчера, куди їм везти пацієнтку.

Зрештою жінку у вкрай важкому стані привезли у найближчий медзаклад – Боярську лікарню. Однак хвору тут відмовились госпіталізувати, заявивши, що лікарня визначена опорною щодо covid-19, і реанімаційне відділення тут давно переповнене. Хвору вони казали везти до Білоцерківської лікарні.

За словами чоловіка Світлани, жінка померла просто під відділенням Боярської лікарні в нього на руках. Він розповів, що лікарі швидкої ще намагалися реанімувати жінку під лікарнею, проте серце її зупинилося.

Тепер в адміністрації виправдовуються, мовляв, місць у реанімації через коронавірус немає, і не лише в їхній лікарні.

Водночас в обласному департаменті охорони здоров’я запевняють, що насправді заповнено лише трохи більш ніж половина ліжок.

Попри те, що лікарню перепрофілювали для хворих на covid-19, жінку в критичному стані були зобов'язані прийняти та надати екстрену медичну допомогу хворій. Про це сказала директор департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко.

За організацію надання медичної допомоги та маршрутизацію пацієнтів відповідає місцева влада. У Київській ОДА заявили, що створили комісію, яка повинна протягом 10 днів розглянути ситуацію зі смертю Світлани Гончар, кваліфікувати дії медиків та притягнути до відповідальності винних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хвору коронавірус українку не пустили до пологового - народжувала на порозі лікарні

Як повідомляв портал Знай.ua, молода жінка померла під час пологів через п'яного лікаря

Також Знай.ua писав, у Кропивницькому через недбалість лікарів померла 11-місячна дитина