Українці не зобов'язані проходити тест на covid-19 для того, щоб повернутися з-за кордону додому.

Читайте Знай в Google News!

У МОЗ заявили, що ніхто не має права змушувати громадяни України проходити тест на коронавірус, щоб повернутися додому. У відомстві нагадали про випадок, коли в одному з аеропортів тест на covid-19 змушували проходити українських моряків.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер під час онлайн-брифінгу.

За його словами, якщо такі випадки будуть фіксуватися надалі, то можна припустити, що це робиться навмисно, щоб працювати з конкретною лабораторією в аеропорту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел
тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел

Замміністра нагадав, що українцям, які повертаються з-за кордону, встановлюють відповідний додаток, і здати тести вони можуть в стандартному режимі.

"Я хочу передати привіт в Одеський аеропорт і нагадати, що наші громадяни не зобов'язані проходити тестування для того, щоб повернутися в нашу країну. Їм встановлюють відповідний додаток, і вони в стандартному режимі можуть здати тести, і будуть зняті з самоізоляції ", - заявив Кучер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, голова Комітету економістів України Андрій Новак пояснив причину, чому деякі люди не йдуть в лабораторію, щоб здати тест на covid-19.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський запропонував українцям найдешевший тест на коронавірус

Також Знай.ua писав, Ілон Маск 4 рази тестувався на covid-19, але результати були різні.