18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації. Для попередження насильства важливо відкрито говорити про проблему.

Читайте Знай в Google News!

За статистикою IWF (Internet Watch Foundation), кожні п'ять хвилин в Інтернеті з'являється фото або відео сексуального насильства над дитиною, 40% матеріалів зображують дітей у віці до 10 років.

Як повідомляє світовий огляд впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн, в період карантину підлітки стали проводити на 80% більше часу в мережі.

Крім того, почастішали звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилася вдвічі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Для підтримки батьків і дітей з питань безпеки в інтернеті працює урядова консультаційна лінія 1545. Фахівці лінії надають кваліфіковані консультації, а також підвищують рівень обізнаності дітей, батьків, фахівців, що працюють в контакті з дітьми. Здійснювати дзвінки на лінію можна цілодобово, безкоштовно і анонімно.

Зазначимо, що інформаційно-освітня кампанія із захисту дітей від сексуального насильства в інтернеті #Stop_sexтинг випустила серію відеороликів для батьків про секстинг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, супермодель Алла Костромічова згадала, як з неї знущалися в школі: "Обзивали суповим набором".

Як повідомляв портал Знай.uа, шантаж інтимними фото або відео: що робити і куди звернутися за допомогою.

Також портал Знай.uа писав, що Віктор Ляшко назвав причини для закриття лікарняного при covid-19: "Ніякого булінгу".