Армія США купує дані про місцеперебування мусульман в різних країнах.

Читайте Знай в Google News!

Як показало журналістське розслідування видання Motherboard, американські військові скуповують дані про місцеперебування користувачів кількох мусульманських мобільних додатків. Журналісти розкрили повний ланцюжок переміщення даних користувачів і дізналися, як і чому вони потрапляють з додатків до третіх осіб.

Так, згідно з розслідуванням, однією з найпопулярніших програм в списку виявився додаток для мусульман Muslim Pro, який завантажили 98 мільйонів користувачів. Головні функції цього додатку - нагадування про необхідність помолитися і показ напрямку Мекки стосовно геолокації. Крім цього, програма дозволяє читати витримки та аудіозаписи Корану.

Muslim Pro виявилося не єдиним мусульманським додатком у списку Motherboard. Дані про локації користувачів збираються також додатком зі священним Кораном і мусульманським сервісом знайомств Muslim Mingle.

мусульманка з мобыльним телефоном, фото: Mascot
мусульманка з мобыльним телефоном, фото: Mascot

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ці дані передаються в ІТ-компанію X-Mode, яка потім їх продає. Аналогічні дані передаються і в сервіс Locate X.

Серед покупців даних про місцеперебування користувачів мусульманських додатків виявилася й армія США.

Те, що переважно купляються дані користувачів мусульман, навело журналістів на думку про можливе використання інформації для боротьби з терористичними угрупованнями на Близькому Сході.

Командування армії США зі спецоперацій, що займається контртерористичною діяльністю (USSOCOM), підтвердило, що купило доступ до Locate X.

Представник USSOCOM Тім Хоукінс зазначив, що сервіс допомагає військовим при спеціальних місіях за кордоном, однак не уточнив подробиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія США створила захист від хімічної зброї

Як повідомляв портал Знай.ua, армія США створила унікальні бронежилети для жінок

Також Знай.ua писав, армія США створила свою Залізну людину