Штат британського королівського палацу складає понад 1200 осіб. Серед них зустрічаються і люди дуже дивних професій, які не можна зустріти ніде більше.

Про це розповідає ресурс Noteru News.

Читайте Знай в Google News!

Єлизавета II, фото: gettyimages
Єлизавета II, фото: gettyimages

Туфлі Єлизавети II

Королева на те і королева, що може дозволити собі багато чого. Серед іншого — їй не доводиться самостійно розношувати взуття. За етикетом Єлизавета ІІ має виходити до людей у туфлях. Тому є людина, яка носить взуття перед тим, як у нього взує свої монарші ноги королева.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Наглядач за птахами

Королівський лебідь, фото з відкритих джерел
Королівський лебідь, фото з відкритих джерел

Всі лебеді Великобританії традиційно вважаються власністю Корони. Саме тому при палаці є й королівський орнітолог, який займається доглядом за "пернатими".

"Завідник" годинників

У палаці зберігається величезна кількість старовинних годинників, за якими потрібно стежити і ремонтувати. Окрім того, оскільки ці хронометри механічні, їх доводиться ще й постійно заводити. Тому посада годинникаря має вигляд й справді дуже важливої.

Збирач марок

Людина на цій посаді їздить різними країнами і скуповує марки із зображенням британської королеви.

Марки з королевою, фото з відкритих джерел
Марки з королевою, фото з відкритих джерел

Королівський астроном

Уже 30 років посаду астронома займає Мартін Ріс. Він завжди на зв'язку і консультує королеву з будь-якого астрономічного питання.

Королівський композитор

З 17 століття існує така посада при дворі англійських королів. Композитор пише музику для всієї родини Єлизавети II. З 2014 року "Майстром королівської музики" стала Джудіт Вір, яка є першою жінкою на цій посаді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дядько Кейт Міддлтон не стримався через поведінку Меган Маркл і Гаррі.

Як повідомляв Знай.ua, Меган Маркл і Гаррі відмовилися відвідати монаршу сім'ю, серце Єлизавети II розбите.