Низка відставних військових написали лист-звернення до президента Володимира Зеленського зі звинуваченнями проти очільників України, які прийшли до влади після повалення злочинного режиму Віктора Януковича. У документі стверджується, що саме тодішнє керівництво віддало наказ армії здати Крим без спротиву.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний лист було опубліковано на публічній сторінці "Замана Володимир Михайлович", в описі якої зазначено наступне: "Сторінка створена для надання оперативної правдивої інформації по справі проти генерала Володимира Замани. Сторінку ведуть його друзі".

У документі викладається роль Замани у розвитку ЗСУ. Серед іншого відзначається, що генерал відмовився направляти військових проти мітингарів Євромайдану, а також те, що чоловік діяв відповідно до своїх повноважень.

"Як можна взагалі казати, про те, що внаслідок реформ, які почав проводити Замана В.М. у ЗС України, було знижено їх боєздатність, що знаходиться у причинно-наслідковому зв'язку з окупацією російськими військами Криму, якщо вище керівництво країни заборонило військовим надавати збройну відсіч агресору. Не було навіть спроб знищити хоча б один російський літак або вертоліт", — перекладають відповідальність військові.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"На відміну від експертів КНДІСЕ, які не мають відповідної освіти і досвіду, є авторитетні генерали, які дійсно розуміють, що відбувалось в армії з часів незалежності України (в тому числі і 2012 - 2014 роках). Але під час слідства по моїй справі, їх думку навіть ніхто не захотів врахувати, ні прокуратура, ні слідчі органи, ні «експерти». Тому вони звернулись до Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського з листом, де виклали своє бачення по моїй підозрі у вчиненні державної зради. Адже, відповідно до Конституції України, саме Президент є гарантом додержання прав і свобод людини і громадянина", — йде мова у дописі, у якому було розміщено документ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Вогонь загартовує душі": молодий захисник України розповів, яке вперше бути на полі бою.

Як повідомляв "Знай.ua", тернополянки закатали для військових Донбасу сотні банок з "маминими" огірочками: "Героям потрібні сили"

Знай.ua писав, розвідники з Дніпра втратили ніс колегам з Англії і показали, як перемогти Путіна - справжні профі.