Євген Жуков-керівник патрульної поліції України. Він випробував на собі дію електрошокера Taser.

Відповідне відео опублікували на офіційному Youtube-каналі патрульної поліції України.

Читайте Знай в Google News!

Подібний паралізатор допомагає на короткий час знерухомити правопорушника. Сам зловмисник не отримає будь-якої шкоди для здоров'я. Taser Х2 використовується в Сполучених Штатах Америки, Великобританії, Канаді, Австралії, Франції, Німеччині, Ізраїлі та ще в ста країнах світу. Використання приладу було схвалено Міністерством охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Електрошокери будуть застосовуватися до громадян, які вчинили кримінальне або адміністративне правопорушення, чинячи фізичний опір поліцейському. Також до тих, хто скоїв тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагається втекти.

Застосування електрошокерів ще стосується:

  • громадян, які намагаються чинити збройний опір і намагаються втекти від поліції;
  • озброєних громадян, які загрожують відкриттям вогню або застосуванням інших предметів, які загрожують життю або здоров'ю людей, зокрема копа.

Чинний закон передбачає використання паралізатора лише у випадках відбиття нападу, зокрема на поліцію, і для відбиття нападу тварини, що загрожує життю або здоров'ю людей.

11 листопада Кабінетом Міністрів України було погоджено законопроект про розширення прав для поліції на використання електрошокера. Тепер, якщо Верховна Рада прийме його, співробітники Національної поліції зможуть використовувати паралізатор при затриманні.

"Мої м'язи максимально скоротилися, але я весь час був у свідомості і міг вільно дихати. Як тільки Taser вимкнувся, неприємні відчуття пройшли. Зараз відчуваю себе як після виснажливого тренування і точно не готовий вступати в бійку", - додав Жуков про враження після застосування спецзасобу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Польщі під час затримання копами помер українець: "Дістали шокер і..."

Як повідомляв "Знай.ua", в Польщі заробітчанин помер після затримання поліцейський.

Знай.ua писав, у Києві хлопець викинувся з вікна, але про нього всі забули - "Хто так паркується?!"