Благодійна організація PDSA в Великобританії вручила псу породи малінуа Куно медаль за хоробрість і видатну службу. Про це говориться на сайті організації.

Читайте Знай в Google News!

У 2019 році 3-річний пес розшукував в Афганістані вибухівку, знаходив заховану зброю і виводив з ладу противника. За п'ять місяців він успішно провів 16 операцій.

На одній з них Куно і його куратор їхали відкритою місцевістю, зустрінуті хвилею кулеметного вогню терористів "Аль-Каїди". Потім почали вибухати гранати, військові піддалися новій атаці – з подвір'я будівлі стріляв ворог. Тоді куратор Куно наказав собаці вивести стрілка з ладу. Хоробра вівчарка побігла до нападника, захопивши його зненацька в темряві. Однак той встиг наосліп вистрілити в Куно, кілька куль потрапили в задні лапи собаки.

Пес продовжив кидатися на противника і вивів його з ладу. Після цього люди змогли нейтралізувати противника. Куно евакуювали з небезпечної місцевості, провели кілька термінових операцій. На жаль, медики не змогли врятувати йому задню лапу. Після тривалої реабілітації Куно став першою британською військовою собакою, яка отримала індивідуальні протези.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

На честь героїчних дій Куно був нагороджений медаллю PDSA Dickin, найвищою з існуючих нагород організації За військову доблесть. Куно став 72-м володарем такої медалі. Також цю нагороду отримали 34 собаки, 32 посильних голуба часів Другої світової, чотири коні і одна кішка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Кейт Міддлтон і принц Вільям втратили свою собаку породи кокер-спанієль Лупо.

Як повідомляв портал Знай.uа, українець врятував сліпого пса від смерті в притулку і підкорив собаче серце.

Також портал Знай.uа писав, що вмираюча кобра приповзла до людей і перетворилася на ручне кошеня.