Заслужений лікар України Ольга Богомолець розповіла, скільки потрібно часу і зусиль, щоб в країні говорили про відсутність заражених коронавірусом.

За її словами, в Україні вже перехворіло трохи менше, ніж 1,5% від загальної кількості, а от коли перехворіє 60-70%, тоді країна отримає колективний імунітет.

Про це Ольга Богомолець повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Я думаю, що ще рік, раніше точно ніяк. Просто цифри, не припущення. Колективний імунітет ми отримуємо, коли перехворіють 60-70% популяції. Будуть люди, які не захворіють, будуть люди, які перехворіють в легкій формі. Як тільки перехворіє 70%, тоді вже не буде спалаху цієї хвороби", - каже Богомолець.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За її словами, будуть інші спалахи, але потрібно перестати постійно панікувати і звикнути жити з цим. Потрібно зрозуміти, що життя в українців іншого вже не буде, тому що після пандемії коронавірусу будуть інші випробування

Читайте Знай в Google News!

"Сьогодні потрібно чітко розраховувати і розуміти, що сила держави зараз буде базуватися на тому, наскільки вона зможе правильно боротися з бактеріологічними і вірусними випробуваннями. Є люди, які перейшли в онлайн. Життя стане іншим і не тільки з точки зору нашого здоров'я, ми повинні навчитися жити в іншому форматі", - пояснила медик.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Вона каже, що це економічне, моральне і фізичне випробування, будуть люди, які зможуть заробити на цьому, а будуть і ті, хто не зможе вижити. За її словами, зараз є багато людей, які впадають в депресії через те, що захворіли.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Намагаються для того, щоб загальмувати процес, людей залякувати. Але людей потрібно не залякувати, а виховувати правильно", - підкреслила Ольга Богомолець.

Нагадаємо, що в Україні пік захворюваності коронавірусом може настати вже на початку наступного року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чернівецький лікар-анестезіолог Андрій Носов розповів, в яких умовах зараз доводиться виживати хворим.

Також "Знай.ua" писав, що вчені розповіли, у кого може бути імунітет, який захищає від коронавірусу.