Політик, на ім'я Адольф Гітлер отримав мандат депутата на виборах на півдні Африки.

Читайте Знай в Google News!

Адольф Гітлер виграв вибори. Якщо ви думаєте, що ця фраза з 30-х років минулого століття, то помиляєтесь. Це свіжа новина - переможцем муніципальних виборів у Намібії став кандидат з іменем Адольф Гітлер.

В африканській республіці Намібія, колишній німецькій колонії, що пережила геноцид, до муніципальної ради в місті Омпундія за підсумками виборів пройшов кандидат, на ім'я Адольф Гітлер. Чорношкірий депутат отримав переконливі 85% голосів. Про це повідомляє німецьке видання Bild .

Повне ім'я політика - Адольф Гітлер Уунона, йому 54 роки. Чорношкірий чоловік народився в колишній німецькій колонії, де вулиці досі носять німецькі імена.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Адольф Гітлер Уунона, фото bild
Адольф Гітлер Уунона, фото bild

В інтерв'ю німецькому виданню Bild Адольф Гітлер Уунона розповів, що назвав його на честь лідера нацистів батько.

"Він, мабуть, не розумів, ким був Адольф Гітлер. У дитинстві я сприймав це як абсолютно нормальне ім'я і тільки в підлітковому віці дізнався, що ця людина хотіла завоювати весь світ", - заявив політик.

Втім, сам Адольф Гітлер Уунона не претендує на світове панування

"Той факт, що у мене таке ім'я, не означає, що я хочу завоювати Ошан", - підкреслив політик, маючи на увазі регіон, в якому він виграв вибори.

"Це не означає, що я прагну до світового панування", - додав Адольф Гітлер Уунона.

Політик балотувався від партії Народна організація Південно-Західної Африки, яка є панівною партією Намібії з моменту отримання незалежності від ПАР в 1990 році.

Варто зазначити, що Намібія в кінці XIX - початку XX століття була колонією Німецької імперії.

У 1904-1908 роках у відповідь на повстання місцевих жителів німецькі солдати вбили кілька десятків тисяч осіб з племен гереро і нама.

У 1980-х роках ООН назвала ці криваві події в Намібії геноцидом. А вже на початку XXI століття це офіційно визнала і Німеччина. Однак Берлін відмовився платити репарації Намібії.