Багато українців люблять вживати цибулю, часник — особливо з борщем чи будь-яким іншим супом.

Хоча ці інгредієнти можуть використовуватися і в різних стравах. Однак останнім часом ціни на овочі в супермаркетах не дуже тішать. Тому все більше людей замислюється над тим, щоб самостійно висаджувати ті чи інші культури у себе на городі. Тому ми зараз і обговоримо те, що потрібне для того, щоб часник розкішно розвивався.

Вирощування часнику, город, фото: Знай.ua
Вирощування часнику, город, фото: Знай.ua

Важливо забезпечити їх азотними добривами навесні. Вибір добрив для весняного харчування часнику може бути різноманітним, але деякі особливо популярні.
Серед найвідоміших добрив для підживлення навесні є карбамід або сечовина. Це добриво досить ефективно, і для 10 літрів води вам знадобиться лише півтори столові ложки продукту.
Однак для першого підживлення рекомендується використовувати аміачну селітру, яка також дуже корисна для зростання. На 10 літрів води вам знадобиться 2 столові ложки селітри.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Ще одним чудовим азотним добривом є аміак, який можна використовувати для підживлення часнику та цибулі навесні.
На 10 літрів води вам знадобиться 3 столові ложки 10-відсоткового аміаку. Варто відзначити, що всі добрива також підходять для весняного підживлення цибулі, що робить їх універсальними для вирощування різних видів овочів.

Нагадаємо, в Україні прогнозують суттєве здешевлення овочів: "цінопад" не за горами

Як повідомляв "Знай.uа", як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Знай.ua писав, часник і цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі