Українці, швидше за все, просто не можуть навіть замислитися над тим, як взагалі жити без можливості вживати помідори — ми дуже часто їх використовуємо, особливо для літніх салатів, проте одним сезоном ця історія ніколи не закінчується.

Деякі люди вважають помідор овочом, деякі – ягодою, але незалежно від цього він має багато корисних властивостей. І зараз сімейний лікар Михайло Цюряк на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram розповів про корисні речовини, які містять помідори... і паралельно цьому пояснив, кому від них краще відмовитися.

Ціни на помідори. Фото: скрін youtube
Ціни на помідори. Фото: скрін youtube

Помідори містять вітамін С навіть більше, ніж лимони. Цей вітамін є потужним антиоксидантом, що допомагає зміцнити імунну систему та зменшити запальні процеси в організмі.

Вітамін А - містяться в основному в чорних томатах. Він важливий для здоров'я очей та шкіри, а також зміцнення імунної системи.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Калій - цей мікроелемент незамінний для роботи серця та попередження м'язових судом. А ще варто згадати про антиоксидант лікопен, який допомагає попереджати виникнення ожиріння, інсульту, інфаркту та злоякісних пухлин. А ще до помідорів варто придивитися до чоловіків, у яких спостерігаються проблеми зі "здоров'ям"... бо лікопен допомагає покращити потенцію, позитивно впливаючи на роботу простати.

Помідори. Фото: YouTube
Помідори. Фото: YouTube

Хоча помідори мають багато корисних властивостей, існують люди, яким не можна їх вживати. Наприклад, людям із алергією їх краще уникати.

З обережністю потрібно вживати помідори і тим, хто страждає на підвищену кислотність у шлунку.

Нагадаємо, в Україні прогнозують суттєве здешевлення овочів: "цінопад" не за горами

Як повідомляв "Знай.ua", на салати чи в борщ: в Україні подешевшала молода капуста, скільки доведеться викласти

Знай.ua писав, сезон відкритий: корисний салат з кульбаб, який допоможе зарядитися вітамінами навесні