Українці люблять сало і вживають його будь-якої пори року. Воно містить багато поживних речовин та в розумних кількостях корисне для організму. Втім, є і небезпечне сало, яке може "нагородити" лише хворобами. Про це розповів сімейний лікар Михайло Цюрак у соціальній мережі instagram.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСало містить багато корисних та поживних речовин, які позитивно впливають на здоров'я людини. Зокрема, в ньому містяться вітаміни А, D, Е, К, які корисні для зору, кісток, шкіри та серця. Втім, отримати користь із сала можна тільки якщо вживати його в розумних кількостях.
Лікар зазначає, що є види сала, які краще оминати і не купувати. Мова про копчене і смажене сало. Вони є найшкідливішими для людського організму та їх вживання збільшує ризик розвитку цілого ряду захворювань.
"Копчене та смажене сало найбільш шкідливе, при зловживанні ним неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові", - попереджає експерт.
Найбільш безпечним для організму вважається солоне сало, оскільки при солінні воно майже не втрачає своїх корисних властивостей.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик замість насолоди може принести хворобу: як зробити його безпечнішим?
Також наш портал інформував, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.