Сонцезахисні окуляри мають велику популярність у літній період. Варто пам'ятати, що це не лише прикраса, а й захист очей від дії ультрафіолетового випромінювання. Щоб максимально убезпечити себе, потрібно знати, як обрати якісні окуляри.

Ультрафіолетові промені дійсно здатні нашкодити поверхневим тканинам очей, рогівці та кришталику. Наслідки дуже неприємні – катаракта, дегенерація, поява жовтої плями та інші порушення зору. Саме тому потрібно відповідально підійти до вибору сонцезахисних окулярів.

сонцезахисні окуляри, фото Pxhere
сонцезахисні окуляри, фото Pxhere

Фахівці Американської академії офтальмології радять носити окуляри будь-якої пори року. Краще купувати девайси зі скляними лінзами, а не пластиковими. Однак головне – це рівень захисту від УФ-променів.

Як обрати окуляри, на що звернути увагу:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Маркування

Ідеально, якщо ви знайдете очки з позначкою UV400. Чим менше це значення, тим гірші захисні властивості виробу. Маркування UVA означає захист від довгохвильових променів, здатних проникати через одяг, скло та викликати пігментацію, старіння шкіри. UVB – дозволяють засмагати шкірі під склом.

Колір

Фахівці не рекомендують купувати окуляри з блакитними лінзами, тому що через них проникає червоний спектр променів. Через червоні очі швидше втомлюватимуться. Найкраще придивитися до зелених, коричневих, сірих, дзеркальних і рожевих кольорів.

Комфорт

Окуляри повинні сидіти добре, не бути занадто великими або маленькими, оскільки після кількох годин носіння може виникнути біль голови.

Літо, фото з відкритих джерел
Літо, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, чи корисні вуглеводи? Що можна їсти на дієті та худнути

Як повідомляв Знай.ua, чище не буває: як відмити руки після чищення молодої картоплі