Досвідчені городники завжди знають, як правильно доглядати овочі на своїх городніх ділянках.

Щоб багатий урожай огірків, необхідно правильно підготувати ґрунт та підгодувати рослини на етапі посадки.

Ціни на огірки. Фото: скрін youtube
Ціни на огірки. Фото: скрін youtube

Одним з головних аспектів догляду за огірками є підживлення ґрунту відповідними добривами, які сприятимуть здоровому зростанню рослин та врожаю якісних плодів. Про це повідомляє журнал "Вона".

Зокрема, перед посадкою огірків у ґрунт необхідно додати підготовлене добриво на основі кропиви (подрібненої) та компосту.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кропива є відмінним джерелом азоту, що стимулює зростання рослин та розвиток їх плодів. При цьому наявність у компості натуральних елементів та поживних речовин сприятиме здоровому розвитку огірків.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

У день посіву необхідно зібрати свіжу кропиву, ретельно подрібнити на дрібні шматочки або нарізати ножем, щоб швидше розкладалася. Далі необхідно облаштувати лунки глибиною десь 40-50 сантиметрів і розмістити на дно кожної лунки таку собі "подушку" з кропиви.

Потім додайте шар компосту і перемішайте добрива з ґрунтом, полийте водою. Далі додайте ще один шар компосту, щоб завершальний шар добрива на поверхні лунки складав 10 см (щоб врятувати огірки від опіків).

Перед посадкою огірків знову полийте лунку і вже висаджуйте рослину.

Нагадаємо, як садити картоплю за старими народними традиціями: бульба буде рівна і без плям.

Як повідомляв "Знай.uа", будуть тугими та наливними: як приготувати розчин із копійчаних ліків для розсади помідора

Знай.uа писав, забудьте про фітофтор і отримайте великі плоди: як і чим потрібно обприскувати помідори - всього кілька крапель