Валеріанка – це препарат, який купували українці роками, вірячи у його чудотворні властивості як заспокійливий засіб.

Але чи правильно вважати валеріанку дійсно ефективними ліками, які допомагають заспокоїтися і позбутися тривоги? Своїми спостереженнями поділився невролог Давид Щербина на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Черга в аптеку, скріншот: YouTube
Черга в аптеку, скріншот: YouTube

Згідно з дослідженням, валеріанка – це фуфломіцин, який має мінімальну ефективність. Щербина пояснює, що валеріанка – це настоянка на спирті, а спирт – це депресант, який може погіршити ваш стан загалом, зокрема після тривалого вживання.

Більшість людей похилого віку, які вживають валеріанку, стверджують, що не вживають алкоголь, але насправді їхній стан обумовлений основною складовою валеріанки - С2Н5ОН.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Таблетки валеріани, на жаль, не ефективні від слова зовсім. Лікар порадив не вживати валеріанку як заспокійливий засіб, оскільки вона не тільки не працює, а й може навпаки погіршити стан вашого здоров'я.

"Алкоголем ніхто у світі тривогу не лікує! Це погано у всіх сенсах", - заявив Давид Щербина.

Один із користувачів у коментарях заявив, що один із лікарів при зверненні заявив, щоб ця людина завжди тримала в запасі кілька флаконів валеріанки... щоб один був удома, другий на роботі, а третій - у сумочці, щоб скористатися ним по дорозі.

Нагадаємо, як українцям безкоштовно відновити здоров'я: яке лікування можна отримати

Як повідомляв "Знай.uа", як купити ліки для домашнього вихованця: не все так просто

Знай.ua писав, ліки для тих, хто змушений жити поза домом: отримати е-рецепт можна у будь-якого лікаря