Іноді одного неакуратного руху вистачає, щоб поставити на одязі жирну пляму, яку досить складно вивести. Врятувати улюблену річ може хімчистка, але якщо немає зайвих грошей на оплату послуг фахівців, можна спробувати забрати пляму підручними засобами. Про це пише pixelinform.

Так, якщо на одязі з'явилася жирна пляма, то її можна прибрати особливо не морочаючись, але тільки якщо діяти негайно. Для цього слід використовувати засіб для миття посуду.

Жирна пляма. Фото: скрін youtube
Жирна пляма. Фото: скрін youtube

Рекомендується використовувати безбарвний засіб, щоб випадково не пофарбувати тканину і цим остаточно не зіпсувати улюблену річ. Кілька крапель миючого засобу потрібно нанести на пляму і злегка втерти, якщо ніжна тканина, то краще ще й запрати. Через 20 хвилин річ потрібно прополоскати та оцінити результат. Якщо пляма вивелася в повному обсязі, то процедуру потрібно повторити.

Відчистити пляму. Фото: Youtube
Відчистити пляму. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Застарілі жирні плями також можна спробувати прибрати, але вже в інший спосіб. Насамперед потрібно в однаковій кількості змішати в ємності скипидар і нашатирний спирт. Робити це потрібно в приміщенні, що добре провітрюється, або на вулиці. Суміш, що вийшла, наноситься на пляму і залишається на 3 години, а потім слід прополоскати одяг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підошва залишиться на місці: як правильно прати кросівки в пральній машині, 6 золотих правил.

Також наш портал інформував, чотири перевірені способи прибрати запах секонд-хенду з одягу: працюють безвідмовно.

Крім того, ми писали, що матрац прослужить вдвічі довше: простий лайфхак, який потрібно повторювати кожні 3 місяці.