Попри теплу осінь цього року, грудень проявить свій характер морозами та снігом. Однак святкування Нового року скоріше за все буде "не зимовим" для українців, із теплою та вологою вологою.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

морозна погода, скріншот з відео
морозна погода, скріншот з відео

Він розповів про те, що вже у другій половині першої декади та впродовж другої декади грудня температура у багатьох областях України падатиме вночі до -13°…-7°, а у північних, північно-східних та північно-західних областях часом морози можуть посилитися до -20°...-14°.

Метеоролог додав, що стійкий період холодної погоди протримається до 20-х чисел місяця.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Зима. Фото: скрін youtube
Зима. Фото: скрін youtube

Лише в третій декаді вплив азіатського антициклону може послабшати і до нас надходитимуть більш теплі та вологі повітряні маси атлантичного походження.

"Як результат, температура може підвищитись аж до відлиги, зокрема і на Новий рік", - повідомив спеціаліст.

Сніг з дощем, скріншот: YouTube
Сніг з дощем, скріншот: YouTube

Цього року середньомісячна температура у південних та східних областях може перевищити кліматичну норму на 1-2 °С. Натомість у західних, північних і центральних областях вона, скоріше за все, виявиться нижчою за норму на 1-3 °С.

Кількість опадів у грудні виявиться близькою до норми, місцями вищою за норму на 20-40 %.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у жодному разі не робіть цього, коли відключать світло: правила, які врятують вам життя.

Також наш портал інформував, сніговий хаос і шквальні вітри: негода потроху паралізує Україну.

Крім того, ми писали, відключили світло, а ви в ліфті - що робити: українцям дали 5 важливих правил.