У парламенті активно готується законопроєкт про мобілізацію та зміни у військовій службі.

Передбачаються зміни у врученні повістки, мобілізації та прав військовозобов’язаних. Про те, що саме планують внести до проєкту розповів представник президента у парламенті нардеп Федір Веніславський в інтерв'ю РБК-Україна.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Нардеп заявив, що в документ планують внести пункт про видачу повісток не під особисту розписку. Зокрема, буде можливість надсилати чоловікам відповідний документ електронною поштою або ж рекомендованим листом.

"Тобто повідомлення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а вже сам лист із повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка" розповідає Веніславський

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Окрім цього в Україні майже запрацював електронний кабінет призовників, де є всі необхідні дані.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Нардеп стверджує, що це повинно спростити видачу повісток та вплинути на тих громадян, які нібито не отримують повістку та не порушують закон. Зараз депутати намагаються й розширити коло тих, хто може видавати повістки.

Веніславський уточнив, що зараз точаться дискусії стосовно певних моментів в законах, але в той же час підсумковий варіант можуть зареєструвати вже до кінця цього тижня.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ТЦК прийдуть додому: які нововведення чекають чоловіків

Раніше на порталі Знай повідомлялося, окупанти можуть піти на Київ: розвідник зробив тривожну заяву

Також, наш портал інформував, роздають повістки прямо у маршрутці: адвокат пояснив, що робити у такому випадку