Українським водіям, які мають автомобілі на іноземних номерах надали пільги. Так, до евробляхерів тепер не застосовуватимуть штрафні санкції за порушення порядку ввезення транспорту.
Такий компроміс було досягнуто між урядом та активістами, розповіли в міністерстві внутрішніх справ.

Євробляхи, Знай.ua
Євробляхи, Знай.ua

Штрафи вирішили відкласти до прийняття закону про доступне розмитнення авто. За домовленостями прем'єра, голів МВС та Мінінфраструктури з керівником громадської організації "Автоєвросила" Олегом Ярошевичем, євробляхерів залишть у спокої.
Активісти пропонували на розгляд два законопроекти: про спрощення умов ввезення на митну територію України (№2342) та про тимчасове зупинення штрафів за порушення порядку ввезення на митну територію України (№2345).

Спалюють євробляхи, Факти
Спалюють євробляхи, Факти

У першому пропонується за 180 календарних днів з дня набрання чинності проекту як закону не застосовувати ставки акцизного податку для авто за формулою, яка не враховує віковий коефіцієнт:
-для транспортних засобів, які використовувалися від 5 до 8 років - коефіцієнта 40,
-для автомобілів, які використовувалися понад 8 років - коефіцієнта 50.
У другому йдеться пропонується заморозити штрафування за порушення при переміщенні автотранспорту у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України на строк 180 днів.

Нагадаємо, активістка спалила євробляху, звертаючись до Зеленського.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "євробляхерів" розділять на дві категорії.

Також портал "Знай.ua" писав, що "євробляхерам" дали останній шанс, але пощастило не всім.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще