Пологи в Україні не можуть бути повністю безкоштовними у зв'язку з великою кількістю ускладнень і нюансів. Про це розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

Міністр пояснив, що визначення "безкоштовні пологи" означає, що породілля не платить нічого незалежно від стану, складності, наявності патології та ускладнень.

"А ви впевнені, що в такому випадку, враховуючи те, що плата залишається на рівні 7-8 тисяч гривень, то ніяких неформальних платежів не буде, тому що ці тарифи не передбачають якогось істотного збільшення зарплати на пологах. Я не впевнений, що таке може бути. Чи Не так?" – зазначив Степанов.

У рамках медреформи тарифом 8136 грн 3 копійки прирівняли всі роди за умови, що жінки будуть народжувати чисто фізіологічно.

Степанов підкреслив, що такий тариф нерентабельний для таких закладів, як перинатальні центри, так як там більшість пологів патологічні.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

"Скажімо, в Київському перинатальному центрі репродуктивної медицини в минулому році близько 70% пологів були патологічними. У перинатальному центрі в Дніпрі 2537 пологів були патологічними (тобто з різними ускладненнями), і близько 1260 пологів – фізіологічні. У лікарів немає ніяких шансів вижити, якщо залишатися в цій системі координат і не говорити породіллям, що їм потрібно придбати ще якісь ліки. Вони не зможуть собі це дозволити, тому що вони не вкладаються в ці тарифи", – підкреслив міністр, зазначивши несправедливість розрахунків.

"Ось кому прийшло в голову, що у нас всі без винятку жінки з 1 квітня будуть народжувати чисто фізіологічно?!" – додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ляшко зізнався, як українців обдурили з закриттям парків.

Як повідомляв Знай. ua, рукавички від коронавіруса шкодять, а не захищають.

Також Знай. ua писав, що киянам розповіли, де позбутися "заразних" масок і рукавичок.