У понеділок, 11 травня, стало відомо про те, що в Гвінейській затоці пірати напали на вантажне судно Rio Mitong під прапором Коморських Островів, яке прямувало в бік порту Малабо.

Так, невідомі викрали двох членів екіпажу – українця і росіянина. Інцидент стався в суботу, 9 травня, передає портал Dryad Global.

"У двох морських милях від порту Малабо пірати на швидкісному човні під прапором Коморських Островів вчинили напад на вантажне судно Rio Mitong. Пірати зійшли на корабель з допомогою драбини та викрали двох людей", - вказується в повідомленні.

Інші члени команди зараз знаходяться в безпеці. Сам корабель, згідно з даними сайту Marinetraffic, після надзвичайної події прибув у Малабо.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, через кілька днів після нападу на вантажний корабель Rio Mitong у цій же акваторії було скоєно напад на науково-дослідне судно MV DJIBLOHO. З'явилася інформація, що пірати взяли в полон двох росіян.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 23 березня у берегів Габона пірати напали на корабель з українцями. В полон потрапило семеро наших земляків. Інцидент стався в Гвінейській затоці, неподалік від столиці Габону Либревиля.

Як повідомляв портал Знай.uа, відремонтований після полону буксир "Яни Капу" повернувся в Одесу, на борту махає хвостиком і Джессі.

Також портал Знай.uа писав, що 25 підлітків перетнули Атлантичний океан в боротьбі з пандемією, весь світ із захопленням спостерігав.