Незважаючи на шалену кількість супермаркетів, багато господинь все ж більше довіряють товарам, які продаються на ринках. Адже мила бабуся, яка продає огірки, не тільки не обдурить, а ще й поступиться пару копійок. Звичайно, на ринку можна зустріти чесних продавців, але, на жаль, у наші дні це велика рідкість.

Якщо в супермаркетах клієнт піддається впливу всемогутніх маркетологів, то на ринку довірливий покупець нерідко потрапляє в працюючу десятиліттями пастку під назвою "обваження".

робота ринку, скріншот з відео
робота ринку, скріншот з відео

Вирушаючи за покупками, деякі ощадливі господині беруть з собою кантер, щоб не переплачувати за продукти. Але в сучасному темпі життя далеко не у всіх і не завжди є час перевзвесить кожен пакетик з овочами, особливо якщо у вас є 30 хвилин, а закупити їжі на тиждень.

Стихійні ринки, фото: Телеграм / Pavlovsky News
Стихійні ринки, фото: Телеграм / Pavlovsky News

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В середньому продавці обважують покупців на 100-150 грам. Зваживши продукти вдома, покупець розуміє, що його обдурили, але обвіс не настільки великий, щоб повертатися на ринок і влаштовувати скандал. Так робить більшість.

Лайфхак з телефоном

Напевно ви — щасливий володар мобільного телефону. Саме він вам і стане в нагоді. Зважте свій гаджет на кухонних вагах або ж знайдіть вага смартфона в характеристиках в Інтернеті. Не забудьте взяти його з собою на ринок.

Наберіть товар і передайте його продавцю для зважування. Коли продавець назве вага, запам'ятайте його, попросіть знову поставити продукти на ваги і покладіть поруч з ними свій мобільний телефон. Проста математика: відніміть від отриманого ваги масу вашого гаджета і отримаєте реальну вагу товару.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше