Голова Національного банку Яків Смолій розповів, що Україна отримає транш МВФ тільки після підписання закону україни про банки президентом Володимиром Зеленським. Про це він сказав після виступу в парламенті в середу, 13 травня, передає PavlovskNews у Telegram.

За його словами, буде плануватися засідання Ради директорів і протягом кількох днів держава отримає бажаний транш.

Варто відзначити, що раніше в МВФ вимагали прийняти закон у другому читанні, а до цього просто за нього проголосувати.

Голова Нацбанку вважає, що після прийняття закону банки будуть курируватися не регулятором, а законами про банки і банківську діяльність, а також законом про Фонд гарантування вкладів.

Він уточнив, що завдяки закону НБУ не отримає додаткових повноважень.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

У свою чергу народний депутат Антон Поляков повідомив, що заблокував підписання закону, подавши проект постанови про скасування результатів голосування Ради. До розгляду цього проекту постанови, його не може підписати ні спікер, ні президент.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 13 травня в Раді прийняли зміни у закон "Про внесення змін до законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д)". Даний документ встигли охрестити як "антиколомойский" закон.

Як повідомляв портал Знай.uа, ПриватБанк радісно сприйняв "антиколомойский" закон: "Бармееен!".

Також портал Знай.uа писав, закон про відмивання грошей – на що впливає новий документ, крім контролю переказів від 5 тис. грн.