ВКонтакте і Однокласники за крок від нового блокування – останнє слово за Зеленським

У середу, 13 травня, стало відомо про те, що Рада національної безпеки і оборони України схвалила рішення про продовження санкцій на три роки щодо російських інтернет-сервісів Mail.ru, ВКонтакте, Однокласники та інших. Відповідний проєкт указу вже передано в Офіс президента. Про це йдеться в повідомленні пресслужби РНБО.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Український уряд послабив кілька карантинних обмежень

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду. В Україні оголошено про нові послаблення карантину. Кабінет міністрів дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо (не враховуючи дітей до 14 років) з дотриманням дистанції щонайменше півтора метра.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну у середу, 13 травня. Зміни до пункту 2 постанови Кабінету міністрів від 11 березня №211, члени уряду одностайно підтримали.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Український уряд заговорив про введення нових податків

Відповідний законопроєкт вже зареєстровано у Верховній Раді. Після акції з ліхтарями, співробітників креативних сфер все-таки побачили. І почали шукати вирішення їх проблем. Однак поки варіанти навряд чи порадують пересічного українця. Уряд розглядає можливість введення нового податку, так званого "культурного збору". Відповідний законопроєкт вже зареєстрований у Верховній Раді під номером 3377.

Мета законопроєкту – підтримати співробітників креативних сфер, малий і середній бізнес, а також туристичну галузь, постраждалу через введений в країні карантин.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

Україну потріпав потужний ураган – руйнівні наслідки потрапили на камеру

В Україні 12 травня пройшов страшний ураган, який накоїв чимало лиха в декількох областях країни. Очевидці руйнувань публікують у соціальних мережах фото і відео наслідків негоди. Значних руйнувань негода завдала Львівській, Волинській, Чернігівській областям — там повалені дерева, потрощені дахи та автівки.

ураган у Чернігівській області, фото з соцмереж
ураган у Чернігівській області, фото з соцмереж

Хворий на коронавірус українець вийшов на роботу

У Старокостянтинові Хмельницької області місцевий житель вийшов на роботу з температурою. В цьому не було б нічого цікавого, якби чоловік не знав свого діагнозу – у нього раніше знайшли коронавірус. Він був обізнаний про це, і перебував на лікарняному. Однак чомусь вирішив не сидіти вдома і порушив самоізоляцію. Про цей інцидент розповів голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

За словами Мельничука, після візиту хворого на коронавірус на підприємство, всі цехи закрили, а працівників виробництва відправили на 14-денну самоізоляцію. Також співробітники організації були протестовані на наявність коронавірусної інфекції.