В Україні з середи, 14 травня, вступають в силу нові правила, так званий "Закон про скасування штрафних балів для водіїв". Відомо, що закон вже підписав президент України Володимир Зеленський.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання gazeta.ua.

Штрафи для водіїв, фото: youtube
Штрафи для водіїв, фото: youtube

За інформацією журналістів, до того, як цей закон набув чинності, кожен водій в Україні щорічно отримував 150 балів, які міг використати замість грошового штрафу при порушенні правил дорожнього руху, яке фіксувалося в автоматичному режимі. Кожне порушення "коштувало" 50 балів, а штрафи в грошовій формі застосовувалися тільки після списання всіх балів. Тепер же водії відразу сплачуватимуть за порушення.

Мова йде про такі порушення ПДР, як перевищення швидкості; проїзд на забороняючий сигнал; порушення правил зупинки та стоянки; порушення заборони рухатись по смузі для громадського транспорту, тротуару або пішохідної доріжки; виїзд на смугу зустрічного руху; порушення правил перетину залізничного переїзду. До речі, в Україні система штрафних балів діяла з 2015 року.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, водіям спростять оскарження в суді штрафів від поліції – що треба знати українцям.

Як повідомляв Знай.uа заступник голови ОП розповів про стосунки Зеленського з Коломойським: "З такими людьми не можна не спілкуватися".

Знай.uа писав, Зеленський призначив до Нацради по телебаченню і радіомовленню колегу з "Квартал 95" Тетяну Руденко.