Австрійські
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак археологи з Австрійської академії наук розробили новий метод, який дозволяє виявити сліди солоду в древніх археологічних знахідках. Дослідження було опубліковано в журналі
Зазначається, що під час пророщування у насіння відбувається витончення стінок клітин алейронового шару. Ці клітини настільки стабільні, що зберігаються навіть після подрібнення, перемелювання і карбонізації. Саме цією властивістю і скористалися вчені. Вони піддавали карбонізації пророщене насіння ячменю, а потім порівнювали свої зразки зі зразками з Єгипту та Ізраїлю. В результаті експерименту було виявлено схоже витончення стінок алейронових клітин.
Таким чином дослідники дійшли висновку, що зерна, раніше знайдені на двох неолітичних стоянках поблизу Боденського озера в Німеччині і на розкопках біля Цюрихського озера у Швейцарії, скоріш за все є залишками древнього європейського пива, виготовленого ще в четвертому тисячолітті до нашої ери.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua", тисячолітній скарб вікінгів ховався серед кукурудзи, кадри неймовірної знахідки. У Нідерландах археолог знайшов рідкісне кільце вікінгів
Також "Знай.ua" писав,