Як відомо, в Україні ввели карантин через пандемію коронавірусу. З кожним днем кількість заражених у країні зростає з неймовірною швидкістю. На сьогоднішній день вже зареєстровано понад 17,5 тисяч випадків захворювання смертельним вірусом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України в офіційному Telegram-каналі.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Так, згідно з даними Міністерства на ранок, 16 травня, в країні кількість заражених стрімко рухається до 18 тисяч, з них 497 летальних випадків та майже 5 тисяч пацієнтів змогли побороти COVID-19. Також повідомляється, що всього за добу було зафіксовано більше 500 нових інфікованих.

"За даними ЦГЗ, станом на 9:00 16 травня в Україні 17858 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 528 нових випадків", - йдеться в повідомленні.

У топ-3 областей з найбільшою кількістю хворих все також залишаються: Київська, Чернівецька та Івано-Франківська.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До того ж, усього за добу надійшло більше тисячі повідомлень про ймовірне зараження. А з початку поточного року надійшло більше 45 тисяч повідомлень про підозру на коронавірус.

"Станом на ранок 16 травня 2020 року до Центру надійшло 1196 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 45038 повідомлень про підозру на COVID-19", - повідомили в Моз.

Коронавірус в Україні, скріншот Telegram

Коронавірус в Україні, скріншот Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що харківські інженери створили захисні шоломи від коронавірусу для медиків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український футболіст з Covid-19 поділився досвідом.

Також "Знай.ua" писав, що Мінсоцполітики пояснило, як вести себе після ослаблення карантину.