У середині травня 2020 року не почнеться метеорологічне літо. Більш того, цей місяць стане рекордно холодним із сильними нічними заморозками. Про це повідомив синоптик Віталій Постригань на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в травні, pxhere

"Зазвичай з 13-15 травня в Україні починається літо з переходом середньодобової температури через + 15º. Однак, нинішній травень веде себе по-квітневому. Спостерігається дуже часте чергування хвиль тепла та холоду в супроводі періодичних дощів і посиленого вітру. Температурний фон нижче норми на 2-3º", - поділився фахівець.

Також Постригань зазначив, що для озимих та ранніх ярих зернових опади і відсутність високих температур виявилися надзвичайно корисними для формування майбутнього врожаю.

Однак, постраждали овочеві культури. Ріст і розвиток гальмуються при таких температурах, а заморозки були критичними для їх сходів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

За словами синоптика, своєчасні дощі припинили посуху на деяких територіях східної частини України, яка почалася в кінці квітня.

"В ранніх ярих зернових завершувалося кущіння і при цілком достатніх влагозапасах грунту почався період активного росту стебла і формування колоса", - зазначив Постригань.

Згідно з прогнозами синоптиків, на вихідні погода буде різною. Активні атмосферні фронти принесуть в Україну помірні дощі.

У неділю також очікується невеликий дощ. Температурний фон не зазначає істотних змін. А початок робочого тижня обіцяє бути ясним, але вітряним.

Погода в травні, pxhere

"За попередніми оцінками, 22-23 травня, існує ймовірність заморозків. Тому є час для забезпечення захисту сходів сільгоспкультур від їх негативного впливу (найбільш пізня дата заморозків на поверхні грунту 28 травня)", - попередив Постригань.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що димове ноу-хау фермерів зупинило рух на 5 км і спровокувало масове ДТП.

Як повідомляв портал "Знай.ua", збанкрутілий фермер викидає морква тоннами.

Також "Знай.ua" писав, що у Криму пересохла головна водна артерія.