Український лікар-педіатр і блогер Євген Комаровський розповів, яких заходів для уникнення інфікування коронавірусом COVID-19 слід дотримуватися особам, які через трудові обов'язки мають контактувати з великою кількістю інших людей - наприклад, співробітникам пошти чи касирам у супермаркеті. Як пояснив медик, головне - це збільшити відстань між працівником і клієнтом, а також забезпечити наявність фізичного бар'єра.

Відповідний допис був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Головне, що ви повинні зробити - збільшити відстань між собою і покупцем (клієнтом). Наприклад, в аптеці є віконце видачі. Перше, ви можете перед цим віконцем поставити якийсь додатковий стіл, щоб відстань між вами і покупцем було хоча б два метри. Друге: у вас повинен бути бар'єр. У будь-якому супермаркеті, якщо такого бар'єра немає, можна на касі поставити дві стійки, натягнути між ними поліетиленову плівку, закріпити це скотчем. Нехай це буде негарно, смішно, але це реально можливо. Якщо мова йде про ту ж аптеку або про якийсь невеликий магазин, ви можете не влаштовувати черги всередині - люди мають стояти в черзі на вулиці, за межами приміщення, всюди, де це можливо", - написав Комаровський.

Євген Комаровський, скріншот з відео
Євген Комаровський, скріншот з відео

Також доктор відзначив необхідність використання санітайзерів і миття рук для осіб, які контактують з грошима або картками. Комаровський навіть порадив надавати покупцям знижку при використанні безконтактних способів оплати, щоб зменшити ризики.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Отже, головне: відстань між вами і покупцем (клієнтом) і бар'єр, що перешкоджає поширенню крапель слини при чханні та розмові", - ще раз нагадав головний медійний лікар країни.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ″Я втомився, але я не йду″, - доктор Комаровський взявся за шахраїв, які наживаються на його імені.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Через анус не передається" – Комаровський дозволив українцям підтиратися туалетним папером.

Також Знай.ua писав, 12 учнів у класі та "голодні" перерви - Комаровський показав план виходу шкіл із карантину.