За межею бідності в зв'язку з соціально-економічною кризою, який викликаний covid-19 можуть виявитися більш 6 млн українців, 1,4 з яких діти. Про це свідчать показники консервативного сценарію Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який базується на макропрогнозі Кабінету Міністрів України.

Аналітика стверджує, що рівень бідності збільшиться з 27% до 44%, а дитяча бідність з 33% до 51%. Тобто у важкому фінансовому становищі ризикує опинитися кожна друга сім'я з дітьми.

ЮНІСЕФ закликає президента, парламент і уряд у зв'язку з критичним збільшенням дитячої бідності та незахищеності сімей застосувати ефективні заходи соціального захисту для пом'якшення наслідків коронавіруса.

Весна, діти, квіти, фото: Pixabay
Весна, діти, квіти, фото: Pixabay

В ЮНІСЕФ стверджують, що подолання дитячої бідності має стати головним пріоритетом, інакше в довгостроковій перспективі неминучі проблеми розвитку для всієї країни.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В тому числі йдеться про збільшення кількості дітей в інтернатних закладах, проблем зі здоров'ям і економічним станом сімей.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб наслідки COVID-19 для дітей та їх родин були мінімальними. Від рішень держави сьогодні залежить майбутнє мільйонів дітей. Необхідно докласти зусиль, щоб COVID-19 не стала перешкодою у доступі до освіти, здорового харчування, гідних умов життя дітей і їх сімей", - зазначила Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

ЮНІСЕФ пропонує розглянути можливість тимчасової універсальної виплати всім домогосподарствам з дітьми. Також важливо розширити ті програми щодо підтримки сімей, які вже існують. Найбільш успішною системою соціального захисту є поєднання грошових виплат з локальними механізмами соціальних послуг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ігор Лесев розніс в пух і прах "карантин Зеленського".

Як повідомляв Знай. ua, бідність змусила українців "штурмувати" стіни ОДА, відео.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський показав, чому в Україні страшними темпами зростає бідність.