Хмари в небі здаються нам легкими і невагомими, як солодка вата, але насправді вони важать дуже багато і складаються з крапель. Хмара складається з аустеніту водяної пари, який в залежності від висоти над землею може бути у вигляді крапель води або кристалів льоду. На великій висоті повітря набагато холодніше, ніж над землею, тому повітря перенасичується і водяна пара конденсується в краплі, вони можуть замерзнути і стати льодом. Про це повідомляє boeffblog.

Скільки важать хмари?

Таким чином хмара являє собою суміш водяних крапель і повітря. А знаючи розмір хмари можна підрахувати, скільки вона важить. Так, в середньому одна хмара важить близько 10 тонн – це невелике біле хмарина, яке ми бачимо в небі. Однак, грозове майже чорна хмара може важити від кількох тисяч до мільйонів тонн.

дивні хмари
дивні хмари

Як же їм вдається не падати на землю?

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Краплі, з яких складається хмара, бувають різного розміру, і маленькі, і великі. Маленькі краплі падають на землю, бо постійно з різних сторін піддаються ударам молекул повітря, які рухаються в хаотичному порядку. Отримуючи ці удари маленькі краплі відскакують від молекул, але ці відскоки мізерно малі, так що краплі по суті залишаються на місці. Але є і великі краплі, вони під силою тяжіння Землі починають падати вниз з прискоренням. Але водночас відіграє роль опір повітря, яке направлено у зворотний бік падіння. Це призводить до уповільнення швидкості падіння краплі. Як відомо, у поверхні землі, яка постійно нагрівається, утворюється тепле повітря, а він завжди піднімається вгору прямо до хмар. Потоки теплого повітря підхоплюють великі падаючі краплі і підносять їх вгору, утворюючи разом з дрібними хмари.

І тільки коли розмір крапель стає настільки великим, що їм вдалося подолати всі ці сили, йде дощ! Краплі з неба (з хмар) долітають до землі. Але лише для того, щоб потім випаруватися, піднятися назад та стати частиною нових хмар.

Хмари, скрін з відео
Хмари, скрін з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, вмираюча зірка "зжерла" гігантську планету, масштаби того, що сталося переплюнуло все.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "марсіанський фотограф" зобразив світанок на Червоній планеті.

Також портал "Знай.ua" писав, що NASA готова відправити двох колонізаторів Місяця в космос.