Відомий український журналіст і блогер Денис Казанський звернув увагу своїх читачів на результати вельми цікавого соціального опитування, яке проводилося з метою дізнатися, хто за весь період незалежності був "найкращим" президентом України.

У цьому "рейтингу" продовжує лідирувати Леонід Данилович Кучма, українці продовжують ностальгувати за кінцем 90-х і початком 00-х років, аргументи все ті ж - "була стабільність". Однак журналіст вирішив проаналізувати підсумки цього соцопитування. Про це стало відомо завдяки новій публікації Дениса Казанського в мережі Facebook.

Зеленський і Кучма, фото Офіс президента
Зеленський і Кучма, фото Офіс президента

"Вчора "Рейтинг" опублікував результати соцопитування, згідно з якими найкращим президентом періоду незалежності України було названо Леоніда Кучму. При цьому двома найгіршими президентами було названо Ющенка і Януковича, які при Кучмі очолювали уряд і яким він фактично дав путівку в політику. І це прекрасна історія про те, що наш народ зовсім не здатний вибудовувати причинно-наслідкові зв'язки. Кучма є головним архітектором нинішньої політичної системи, яка, швидше за все, переживе свого творця. Це він створив олігархат. Дозволив зміцніти і легалізуватися кримінальним кланам. За копійки роздав аферистам і селищним бандитам металургійні та хімічні комбінати, вартістю в мільярди доларів. В книзі Леоніда Кучми "Після Майдану. Записки президента" (2006 рік) є такий абзац, який вразив мене до глибини душі: "Капіталізму без капіталістів, без національної буржуазії, в тому числі великої, не буває. Але всі 15 років нашої незалежності нас штовхали на шлях створення капіталізму дрібних крамарів, малого підприємництва, капіталізму без великої національної буржуазії. Як у Польщі. Я говорив про це не раз. Така модель є вбивчою для України. Вона вбивча навіть з точки зору структури української економіки — її основу складають промислові гіганти..." Цей уривок найкраще характеризує "найкращого президента в історії України" і рівень його розуміння ситуації. За період з 1992 по 2013 рік "дрібні крамарі", збільшили свій ВВП у кілька раз, вступили в НАТО і ЄС, досягли європейського рівня життя. А ВВП в державі "міцних господарників" і "національної буржуазії" за той же період (війну не беремо) зріс лише на чверть. В результаті працівники українських "промислових гігантів" вирушили працювати на польських "дрібних крамарів" - і це один з головних підсумків 10 років бездарного правління Леоніда Кучми.", - пише Денис Казанський.

Публікація Дениса Казанського, скріншот: Facebook
Публікація Дениса Казанського, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що Леонід Данилович Кучма обіймав пост президента України в період з 1994 по 2005 рр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продовження карантину в Україні - жителі розповіли про готовність терпіти обмеження і далі.

Як повідомляв Знай.uа масове повернення заробітчан "м'яко" переоцінили — далеко не 2 мільйони.

Знай.uа писав, плюнути в огидну пику – "слуга народу" в прямому ефірі накинувся на соціолога.