Верховна Рада України остаточно відхилила законопроєкт, який мав дозволити жінкам віком у 55 достроково виходити на пенсію за умови звільнення при наявності 30 років трудового стажу.

За скасування законопроєкту №0972 "Про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо вдосконалення пенсійного забезпечення" проголосували 264 народні депутати.

Уперше цей проєкт закону розглядається у Верховній раді ще на початку 2015 році. Тоді його у першому читанні та в цілому підтримало 256 народних обранців з необхідних 226. Однак уже в лютому 2015 року тодішній президент України Петро Порошенко наклав на закон вето, зазначивши як причину дефіцит Пенсійного фонду. Те, восьме скликання Верховної Ради так і не розглянуло пропозиції президента, і тому законопроєкт "перейшов у спадок" новому складу парламенту.

Пенсіонерка, фото з вільних джерел
Пенсіонерка, фото з вільних джерел

Ідея зберегти для жінок хоч за деяких умов попередні умови виходу на пенсію мало б розумітися як захід, спрямований на встановлення соціальної справедливості. Жінки у віці 50+ часто зазнають дискримінації в працевлаштуванні, і особливо це гостро може відчуватися при звільненні. Однак у останні роки офіційна політика тримає неухильний курс на підвищення пенсійного віку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям назвали нові правила виходу на пенсію, про вік можна забути.

Як повідомляв портал Знай.ua, В Україні різко змінили показник для розрахунку пенсії, суми впадуть до нового "рівня".

Також Знай.ua писав, 70 копійок за "зайвий" стаж - кому і на скільки збільшать пенсії.