Як відомо, 20 травня 2020 року Володимир Зеленський відзначив свою першу річницю перебування в кріслі глави держави, а відтак, серед журналістів, політичних експертів та активістів було проведено опитування стосовно успіхів президента за цей рік.

Відповідні дані оприлюднили на сайті Фонду "Демократичні ініціативи".

"Так, згідно з результатами опитування, оцінка діяльності Зеленського становить лише 3,1 бала за 10-бальною шкалою. Більш ефективним, на думку опитаних, була взаємодія Президента з парламентом, його оцінили на 4,6 бала. Трохи нижче оцінили взаємодію з урядом - 4,2 бала. Гірше українського лідера вдається кадрова політика - лише 2,1 бала з 10", - йдеться в повідомлені.

Скріншот результатів опитування

Зокрема, серед основних досягнень, як вважають респонденти, Зеленський зміг добитися прийняття закону про обіг сільськогосподарських земель. Можна виділити звільнення українських полонених, формування монобільшості та збереження влади.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також опитані назвали й найбільший "провал" глави держави - кадрова політика, яку вважають найслабшою стороною Зеленського. Крім цього, експерти згадують і недоліки у зовнішній політиці, такі як скандал з імпічментом президента в США, розведення військ на Донбасі, незадовільне виконання функцій Головнокомандувача, відсутність прогресу в боротьбі з корупцією, а також корупційні скандали в оточенні глави держави.

Скріншот результатів опитування

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа змінить правила авіаперельотів після послаблення карантину, як потрапити за кордон. Після відновлення авіасполучення для пасажирів зміняться правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський розповів, що зміниться в Україні з 22 травня - запуск транспорту, відкриття дитячих садочків і багато іншого.

Також "Знай.ua" Зеленський розсекретив деталі зустрічі з Путіним - "Не відпускаємо...".