Російська авіація була помічена над Чорним морем 19 травня, щоб її перехопити, в небо піднялися літаки повітряної поліції НАТО. Про це повідомили на Facebook-сторінці Об'єднаного командування ВПС НАТО.

З'ясувалося, що над Чорним морем літали російські бомбардувальники Ту-22 в супроводі ще двох винищувачів Су-27. Всі вони були направлені в повітряний простір Румунії. Такі польоти звичайно ж були помічені і не були проігноровані. У відповідь на появу російської авіації ВПС Румунії відразу підняли два реактивних літаки Міг-21. Вони не наближалися до російської авіації, але слідували за нею. Вони рухалися на південь всього в декількох милях від берегової лінії.

DYK - Twelve NATOAllies and Partners operate a fleet of three C-17 Globemaster cargo aircraft guaranteeing them access...

Geplaatst door NATO Allied Air Command op Donderdag 21 mei 2020

До того ж, оскільки російські винищувачі летіли поблизу з повітряним простором НАТО, винищувачі Міг-29 ВПС Болгарії піднялися в небо і патрулювали його пересування в декількох милях від авіації Росії. Після цього росіяни повернули на схід і перетни турецький повітряний простір. Це теж не залишилося без відповіді, турки двічі підняла в небо винищувачі TUAF F-16, що входять до складу ВПС Туреччини, щоб промоніторити пересування росіян. Він пролетів вздовж узбережжя Чорного моря, а потім повернув на північ.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У відрядження НАТО заявили, що готові до захисту свого повітряного простору в разі необхідності і посилають чіткий сигнал про здатність зреагувати надалі на такі маневри.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Путіна підняли в небо військову техніку – десятки літаків пронеслися над головами людей.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ЗСУ потрапили в топ-30 найсильніших армій світу, як змінилися позиції за останні роки.

Також портал "Знай.ua" писав, що військові США випробували на винищувачах надпотужну техніку Boeing.