Вирощувати пряну зелень вдома зручно - вона завжди під рукою, завжди свіжа і ароматна. Однак багато кому бракує місця на кухні або й у квартирі, або немає зручного і вільного підвіконня. Рішенням може стати грядка з пластикової труби, яку можна без проблем виготовити самостійно. Після чого її можна буде повісити на вікні. Таким чином, підвіконня залишається вільним, але з'явиться нове місце для рослин. Також замість декількох горщиків ви отримуєте один цільний виріб.

По матеріалах SoVkusom.

Вам знадобиться:

  • труба ПВХ (по ширині вікна)
  • 2 заглушки на трубу
  • 2 гачки
  • мотузка або ланцюжок для кріплення
  • дренаж (галька або інший подібний наповнювач)
  • ґрунт

1. Перевірте, чи труба підходить під ширину вікна. Також заміряйте висоту, на якій хочете підвісити її, після чого відрегулюйте довжину мотузки або ланцюжка.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

2. Відступіть від країв пару сантиметрів і вкрутіть шурупи з гачками, до яких буде кріпитися мотузка або ланцюг.

3. Тепер відміряйте розміри отворів. Ви також можете зробити один великий отвір.

4. Зашліфуйте краї отворів за допомогою наждачки. Встановіть заглушки з обох кінців, для герметичності можна використовувати клей.

5. Тепер насипте на дно вашої грядки дренаж, а зверху - ґрунт. Отворів для стоку води немає, тому дренаж захистить коріння рослин від гниття.

6. Посадіть рослини в лунки і підвісьте трубу на зручну вам висоту.

Таких труб-горщиків можна повісити декілька на одне вікно каскадом, таким чином ще збільшивши корисну площу для посадок. З цими порадами свіжу й корисну зелень можна мати круглий рік під рукою!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Топ-5 хобі, корисних для здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вирощувати цибулю тепер ще простіше - земля не потрібна, запасайтесь яйцями, порада "від бабці".

Також Знай.ua писав, Як вирощувати цибулю-порей в домашніх умовах - ніжне м’ясисте стебло і соковите листя.