Польща потребує українських працівників, тому пішла на поступки і буде пускати заробітчан на роботу без обов'язкового двотижневої обсервації, як для інших іноземців. Про це повідомляє styler.rbc. Відразу по приїзду сезонним працівникам можна буде приступати до роботи без проходження двотижневого карантину, це стосується не тільки українців, але й інших іноземців, які приїхали на роботу в Польщу.

Міністр сільського господарства Польщі Яна Кшиштофа Ардановськи, рішення про скасування двотижневої обсервації для сезонних робітників було прийнято на конференції 21 травня. Таким чином чиновники хочуть допомогти польським фермерам, які через пандемію позбулися робочих рук на своїх полях. Ардановськи тут же оголосив про це рішення, підкресливши важливість таких послаблень для працівників зі східних країн, у тому числі і для українців.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Але водночас стало відомо, що тестувати іноземців на коронавірус коштом Польщі ніхто не буде. За словами міністра сільського господарства, використання державних коштів на тести для іноземців просто незаконно. Однак він зазначив, що доклав зусиль, щоб знайти фінансову підтримку для проведених і оплачених тестувань. Також Ардановськи звернувся до безробітним полякам вийти на поле і допомогти фермерам збирати урожай.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, львів'ян поставили на лічильник на кордоні з Польщею, нахабству немає меж – "сто баксів – і ти на заробітках".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у МЗС проінструктували заробітчан про дозволи на виїзд за кордон.

Також портал "Знай.ua" писав, що заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.